• Gratis bezorging vanaf 250,- excl. btw in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) en België (m.u.v. Walonië)

  • Bezorging met eigen bezorgservice

  • Veel uit voorraad leverbaar

  • Direct afhalen vanaf onze locatie

27 juli 2022

Een klein kantoor inrichten doe je zo

Een klein kantoor inrichten is geen makkelijke klus. Je komt al snel opbergruimte te kort of medewerkers hebben onvoldoende ruimte om te bewegen. Toch is het met het juiste kantoormeubilair mogelijk om een praktische en mooie kantoorinrichting te realiseren. Hoe je dat doet? Daar vertellen we je in dit artikel meer over. 

Spring snel naar:

Creëer meer ruimte met daglicht 

De creativiteit van jouw medewerkers wordt beperkt wanneer er niet voldoende daglicht naar binnenkomt. Een tekort aan daglicht op kantoor zorgt voor vermoeidheidsklachten waardoor de concentratie afneemt. Bovendien zorg daglicht ervoor dat jouw kleine kantoor groter oogt. 

Ga jij een klein kantoor inrichten? Zorg dan dat je niets voor de ramen plaats. Geen kasten, maar ook geen planten of raamdecoratie. Hang jij iets voor de ramen? Dan neemt de hoeveelheid daglicht in het kantoor uiteraard af. Plaats de bureaus in het kleine kantoor zo veel mogelijk richting de ramen of naar een open ruimte. Hierdoor voelt de ruimte direct veel ruimer aan. 

Komt er niet voldoende daglicht binnen? Bijvoorbeeld omdat er te weinig of geen ramen aanwezig zijn in de kantoorruimte? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de juiste verlichting tijdens het inrichten van het kleine kantoor. Op die manier hoeven de ogen minder hard te werken, waardoor werknemers langer geconcentreerd blijven. Kies hierbij niet voor het felle licht van een TL-buis, maar ga voor een sfeervolle wandlamp of plafondverlichting. 

Klein kantoor inrichten met het juiste kantoormeubilair 

Wanneer je een klein kantoor gaat inrichten is het niet verstandig om deze te vullen met veel meubelen en accessoires. Hierdoor zal het kleiner en rommeliger ogen. Wil je écht meer ruimte creëren op het kantoor? Kies dan voor een groot wit bureau of een bureau van hout. Wanneer je voor één of enkele grote objecten gaat, in plaats van voor veel kleinere, resulteert dit in meer rust en ruimtelijkheid in het kantoor.  

Wil jij meerdere bureaus kwijt tijdens het inrichten van het kleine kantoor? Plaats de bureaus dan naast elkaar of tegenover elkaar. Wanneer je ze tegenover elkaar plaatst kun je er bijvoorbeeld ook een akoestische wand tussen plaatsen waardoor werknemers zich beter kunnen concentreren. 

Dit is dé ideale kleur voor het inrichten van een klein kantoor 

Bij het inrichten van een klein kantoor moet je niet alleen rekening houden met licht en meubilair. Ook het kleurgebruik speelt een belangrijke rol. Hierbij kunnen felle kleuren en drukke prints beter weggelaten worden. Voor het inrichten van een klein kantoor raden we je aan om voornamelijk gebruik te maken van wit. Witte muren laten het kantoor direct groter lijken en het geeft een frisse uitstraling. Bovendien reflecteert wit, waardoor de kleine kantoorruimte extra licht lijkt.   

Vind je een witte kantoorruimte te saai? Dan is het ook mogelijk om voor andere neutrale kleuren te kiezen. Denk aan lichtgrijs, lichtgroen of andere lichte kleuren. Overigens is het ook niet nodig om het hele kantoor wit te maken. Voeg kleur toe in kleine elementen. Gebruik hierbij kleuren die passen bij jouw onderneming. Maak ook zeker gebruik van planten tijdens het inrichten van jouw kleine kantoor. De combinatie van groene planten en witte muren is een goede basis voor het inrichten van een klein kantoor. 

Denk goed na over de accessoires voor het inrichten van een klein kantoor 

Wanneer je veel accessoires in een klein kantoor plaatst oogt dit al snel rommelig. Dit wil echter niet zeggen dat je geen accessoires kan gebruiken tijdens het inrichten van een klein kantoor. Sterker nog, het is juist belangrijk om accessoires te plaatsen zodat je persoonlijkheid aan je kantoor meegeeft.  

Kies voor enkele accessoires waar je écht een positief gevoel van krijgt. Ga voor kleuren die passen bij jouw onderneming en de huisstijl. Schaf niet tientallen tierelantijntjes aan, maar kies een aantal mooie grotere accessoires. En vergeet ook zeker niet om planten neer te zetten! Planten zorgen voor een levendige ruimte waardoor werknemers productiever zijn. Ga jij een klein kantoor inrichten? Neem dan zeker even een kijkje in ons assortiment aan accessoires 

Ga de hoogte in 

Wil je een klein kantoor inrichten? Dan zal je creatief om moeten gaan met de ruimte die je hebt. Maar heb je er ook al aan gedacht om de hoogte in te gaan? In een kantoorruimte heb je natuurlijk ook opslagruimte nodig. Met een grote, brede kast lijkt het kantoor natuurlijk direct een stuk kleiner.  

Kies daarom liever voor een smalle hoge kast. Dit bespaar je niet alleen een hoop ruimte op de vloer, je plafond lijkt ook een stuk hoger. En dit zorgt ervoor dat jouw kleine kantoor automatisch een stuk groter lijkt. Ben jij nog op zoek naar een praktische en stijlvolle kast voor het inrichten van jouw kleine kantoor? Bekijk dan gerust ons assortiment aan kasten 

Een opgeruimd klein kantoor 

Een opgeruimde werkplek zorgt voor een opgeruimde geest. Dit geldt zowel voor grote als kleine kantoorruimtes. Echter valt rommel bij een klein kantoor veel sneller op. Bij het inrichten van een klein kantoor is het dan ook verstandig om de juiste opbergmeubels aan te schaffen. Denk hierbij aan kasten, ladeblokken of lockerkasten. Op die manier hoeven mappen, papieren en apparatuur niet in zicht te staan.  

Klein kantoor inrichten met KantoormeubelBaron 

Met onze bovenstaande tips kun jij aan de slag met het inrichten van een klein kantoor. Ben jij hiervoor nog op zoek naar kwalitatief en betaalbaar kantoormeubilair? Bekijk dan het ruime assortiment van nieuwe kantoormeubelen van KantoormeubelBaron. Bestel jouw kantoormeubilair eenvoudig online!