• Gratis bezorging vanaf 250,- excl. btw in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) en België (m.u.v. Walonië)

  • Bezorging met eigen bezorgservice

  • Veel uit voorraad leverbaar

  • Direct afhalen vanaf onze locatie

23 februari 2022

Thuiswerkplek inrichten

Tijdens de pandemie gingen veel meer mensen vanuit huis werken. Hybride werken werd hierdoor populairder dan ooit tevoren. Het wordt hierdoor voor veel mensen lastiger om onderscheid te maken tussen werk en privé. Zeker wanneer je aan bijvoorbeeld de keukentafel werkt. Om efficiënt te kunnen werken is een comfortabele thuiswerkplek essentieel. Hoe richt je jouw thuiswerkplek in? En welke kantoormeubelen heb je hiervoor nodig? Wij geven jou een aantal tips. 

Spring snel naar:

Kies de juiste ruimte voor jouw thuiswerkplek

Wanneer je vanuit huis werkt is het belangrijk dat je rustig aan de slag kunt gaan. Jouw thuiswerkplek moet zich in een ruimte bevinden waar je zo min mogelijk afleiding hebt. Een aparte werkkamer is natuurlijk ideaal, maar niet iedereen beschikt over deze luxe. In dat geval kun je ervoor kiezen om een hoek in je kamer in te richten als thuiswerkplek. Kies voor een hoek waar je voldoende licht hebt. Hoe meer daglicht, hoe beter. Goede verlichting op jouw thuiswerkplek is namelijk goed voor jouw concentratie.

Het kan uiteraard ook zo zijn dat er nog meer thuiswerkers aanwezig zijn in jouw woning. Wat doe je dan? Bedenk samen hoe jullie praktisch om kunnen gaan met de ruimtes in jullie huis. Richt twee fijne thuiswerkplekken in. Het is ideaal als jullie allebei in een andere ruimte kunnen zitten. Op deze manier kunnen jullie beide ongestoord werken. Kies ook een ruimte waar jullie eventueel kunnen telefoneren zonder dat de ander daar last van heeft.   

Thuiswerkplek inrichten met een comfortabele bureaustoel 

De basis voor een fijne werkplek is een comfortabele stoel. Zit jij op een simpele eetkamerstoel? Dan kan het zijn dat je last krijgt van rug-, schouder- of nekklachten. KantoormeubelBaron biedt een breed assortiment aan comfortabele bureaustoelen voor jouw ideale thuiswerkplek. Kies jij voor een ergonomische bureaustoel of liever voor een designbureaustoel? De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Om lichamelijke klachten te voorkomen is het van belang dat je de bureaustoel op de juiste manier instelt. Het is het beste om een bureaustoel aan te schaffen voor jouw thuiswerkplek waarbij je de armleuningen, zitting en rugleuning kan verstellen. Op de volgende manier stel je de bureaustoel voor jouw thuiskantoor goed in: 

  • Speel met de hoogte van het zitgedeelte totdat je benen een hoek van 90 graden maken.  
  • Wanneer jouw armen op de leuningen steunen en je handen op het bureau liggen maken je armen een hoek van 90 graden. Is dit niet het geval? Verstel dan de hoogte van de armleuningen.
  • Zorg ervoor dat de kromming van je rugleuning goed aansluit bij de kromming van je rug. Wanneer dit niet het geval is kun je de rugleuning verstellen.  

Een goed bureau voor jouw thuiswerkplek

Heb jij al een bureau voor jouw thuiswerkplek? Werken aan een goed bureau is veel beter dan aan de eetkamertafel. Zorg ervoor dat het bureau voor jouw thuiswerkplek in ieder geval groot genoeg is. Wanneer je niet veel ruimte nodig hebt mag deze uiteraard wat kleiner zijn, maar over het algemeen is een bureaublad van minimaal 120 cm bij 80 cm ideaal om jouw thuiswerkplek in te richten.  

Verder is het belangrijk om een bureau aan te schaffen voor jouw thuiswerkplek dat niet te hoog of te laag is. Dit kun je eenvoudig testen op de volgende manier: 

  • Ga achter het bureau zitten. Plaats beide handen op het bureau van jouw thuiswerkplek.  
  • Vormen jouw armen en ellebogen samen een rechte hoek? Dan staat je bureau op de goede hoogte.
  • Is de hoek niet recht? Dan is het bureau op je thuiswerkplek te hoog of te laag. 

Wanneer je bureau te laag is zal je een ander bureau voor je thuiswerkplek moeten aanschaffen. Is je bureau te hoog? Dan kun je dit eenvoudig oplossen. Zet je bureaustoel wat omhoog en plaats een voetenbankje op de grond. Op deze manier kun je alsnog comfortabel werken op je thuiswerkplek. 

Bij KantoormeubelBaron kun je terecht voor verschillende bureaus. Van hoekbureaus tot zit-stabureaus. Bij KantoormeubelBaron ben je altijd aan het juiste adres. Tijdens het thuiswerken heb je over het algemeen minder beweging. Je staat ’s ochtends op en stapt eigenlijk direct op je bureau af. Een zit-stabureau op je thuiswerkplek is ideaal om meer beweging te krijgen tijdens het thuiswerken. Hierdoor kun jij jezelf ook beter concentreren.  

Ruim je thuiswerkplek op aan het eind van je werkdag

Veel mensen zullen hun thuiswerkplek in de woonkamer of slaapkamer hebben ingericht. Dit maakt het lastiger om een grens te trekken tussen werk en privé. Probeer direct na je werkdag jouw thuiskantoor op te ruimen. Je bureau en bureaustoel kunnen uiteraard blijven staan. Maar zorg ervoor dat je de computer volledig afsluit en er geen losse blaadjes en spullen meer op het bureau liggen. Wanneer je met een laptop werkt is het ook handig wanneer je deze opbergt.

Dit zorgt voor meer rust in je huis en in je hoofd. 

Om voor een opgeruimde thuiswerkplek te zorgen bieden wij verschillende opbergmogelijkheden. Zo kan een ladeblok erg handig zijn voor het opbergen van jouw laptop en papieren. Wanneer je meer opbergruimte nodig hebt kun je ook onze andere kasten bekijken 

Kom eens langs in onze showroom! 

Wil jij graag testen hoe jouw toekomstige bureaustoel zit? Of wil je zien of de kast die je op het oog hebt écht zo ruim is als je verwacht? Voor de inrichting van jouw thuiswerkplek kun je langskomen in onze showroom!