• Gratis bezorging vanaf 250,- excl. btw in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) en België (m.u.v. Walonië)

  • Bezorging met eigen bezorgservice

  • Veel uit voorraad leverbaar

  • Direct afhalen vanaf onze locatie

23 februari 2022

Vergaderstoelen nodig?

Ben jij op zoek naar nieuwe vergaderstoelen om jouw vergaderruimte in te richten? Dan ben je bij KantoormeubelBaron aan het juiste adres. Als bedrijf wil je natuurlijk vergaderstoelen aanschaffen die passen bij jouw bedrijf. Wil jij eenvoud in jouw vergaderruimte? Of ga je liever voor een luxe uitstraling? Bij iedere uitstraling passen uiteraard andere vergaderstoelen.

Daarnaast is het noodzakelijk om na te denken over het materiaal. Van welk materiaal moeten jouw vergaderstoelen gemaakt zijn? Iedere materiaalsoort neemt weer andere voor- en nadelen met zich mee. Hoe vind je de ideale vergaderstoelen voor jouw bedrijf? KantoormeubelBaron vertelt je graag waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je nieuwe vergaderstoelen gaat aanschaffen. Zo kan jij de beste keuze maken.

Ruim aanbod aan vergaderstoelen

KantoormeubelBaron biedt een uitgebreid assortiment aan prachtige en kwalitatieve vergaderstoelen. Wij bieden nieuwe vergaderstoelen voor scherpe prijzen. Diverse vergaderstoelen in verschillende uitvoeringen. Van zeer eenvoudige tot luxe designstoelen. Neem snel een kijkje in ons assortiment aan vergaderstoelen.

Spring snel naar:

Hoe kies je de juiste vergaderstoelen? 

Comfortabele en kwalitatieve vergaderstoelen zijn essentieel om efficiënt te kunnen vergaderen. Daarnaast draagt jouw vergaderruimte bij aan de uitstraling van je bedrijf. Het moet er dus goed uitzien. Wil jij eenvoud uitstralen? Of wil je liever opvallen met luxe vergaderstoelen?  

Om jouw ideale vergaderstoelen te vinden moet je een aantal keuzes maken. Voor wat voor onderstel ga je? Van welk materiaal moeten jouw vergaderstoelen zijn gemaakt? En hoeveel vergaderstoelen kan je kwijt aan je vergadertafel? Al deze keuzes bepalen de uitstraling en het comfort van jouw vergaderruimte.  

Welk onderstel moet ik kiezen voor mijn vergaderstoelen?

Het is belangrijk om goed na te denken over het onderstel van jouw toekomstige vergaderstoelen. Hier zijn namelijk verschillende mogelijkheden in. De beste keuze is afhankelijk van jouw eigen wensen. We zullen een aantal verschillende soorten onderstellen met je doornemen. Op deze manier kun jij een betere keuze maken voor jouw vergaderstoelen.

Slede vergaderstoelen

Hecht jij veel waarde aan comfort? Dan zijn slede vergaderstoelen wellicht wat voor jou. Slede vergaderstoelen kunnen buigen waardoor deze wat flexibeler zijn. De slede vergaderstoelen zien er over het algemeen zeer luxe uit. Dus ben jij van plan om jouw vergaderruimte een luxere uitstraling te geven? Dan zijn slede vergaderstoelen een uitstekende keuze. Sommige slede vergaderstoelen zijn bovendien stapelbaar. Ideaal als je de vergaderruimte (tijdelijk) gaat opruimen.

4-poots vergaderstoelen

4-poots vergaderstoelen zitten regelmatig iets minder comfortabel. Echter zijn deze in de meeste gevallen goed en eenvoudig stapelbaar en makkelijk te verplaatsen. De 4-poots vergaderstoelen zien er modern uit en zijn relatief goedkoper dan de andere modellen. Praktisch en goed voor de portemonnee dus.

Verrijdbaar model

Ben jij graag mobiel tijdens het vergaderen? Dan zijn verrijdbare vergaderstoelen een goede optie voor jou. Verrijdbare vergaderstoelen zijn niet alleen comfortabel, maar ook zeer makkelijk in gebruik. Het grote voordeel van een verrijdbare vergaderstoel is dat deze veel meer mogelijkheden biedt qua bewegingsvrijheid dan de andere modellen.

Welk materiaal voor jouw vergaderstoelen?

De volgende keuze die je moet gaan maken gaat over het materiaal van jouw toekomstige vergaderstoelen. Ieder materiaal neemt andere voor- en nadelen met zich mee. Om de perfecte vergaderstoelen aan te schaffen is het van belang dat je goed op de hoogte bent van deze voor- en nadelen. Daarom nemen we de meest voorkomende materiaalsoorten met je door.  

Leren vergaderstoelen

Leer is een natuurlijk materiaal dat jouw vergaderstoelen een luxe uitstraling geeft. Het is een duurzaam product. Jouw leren vergaderstoelen gaan hierdoor jarenlang mee. Ze zijn vaak wel wat duurder dan varianten die gemaakt zijn van andere materialen.  

Of liever kunstleer?

Vind je leren vergaderstoelen iets te prijzig, maar wil je wel profiteren van de luxe uitstraling? Kies dan voor kunstleer. Kunstleer is diervriendelijk en makkelijk te onderhouden. Het materiaal is echter wel iets gevoeliger dan echt leer. Hierdoor gaat het iets minder lang mee.  

Vergaderstoelen van stof

Heb jij al gedacht aan stoffen vergaderstoelen? Dit geeft je vergaderruimte een warme uitstraling. Een stoffen zitting is zacht waardoor je heerlijk comfortabel kun vergaderen. Bovendien zijn onze stoffen vergaderstoelen vaak verkrijgbaar in diverse kleuren. Het is wel van belang dat je er rekening mee houdt dat stoffen vergaderstoelen minder makkelijk schoon te maken zijn. Pas dus op met koffie. 

Kunststoffen vergaderstoelen

Veel bedrijven kiezen voor kunststoffen vergaderstoelen. Dit is niet zo gek. Het materiaal is namelijk stevig, krasbestendig en makkelijk schoon te houden. Het enige nadeel van kunststoffen vergaderstoelen is dat deze stoelen minder comfortabel zitten. Dit komt omdat kunststof een wat harder materiaal is. 

De juiste zithouding

Naast het onderstel en het materiaal zijn er nog meer dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je nieuwe vergaderstoelen gaat aanschaffen. Let goed op de afmetingen van jouw vergaderstoelen. Sommige vergaderstoelen zijn verstelbaar. Dit is helemaal ideaal, maar dit is niet altijd het geval. Om comfortabel te vergaderen moet je de juiste zithouding kunnen aannemen.

De hoogte van jouw armleuningen

KantoormeubelBaron biedt vergaderstoelen zowel met als zonder armleuning. Voor net wat meer comfort tijdens het vergaderen is het verstandig om vergaderstoelen te kopen met armleuningen. Bij het uitzoeken van vergaderstoelen wordt de hoogte van de armleuningen regelmatig over het hoofd gezien. Hierdoor kan het voorkomen dat de vergaderstoelen niet in zijn geheel onder de vergadertafel passen. Zonde, want dit scheelt je weer een hoop ruimte. Zorg ervoor dat er 2 tot 10 centimeter tussen de vergadertafel en de armleuningen van de vergaderstoelen zit. Zo kun je ook eenvoudig naar voren en achteren schuiven.

Om de ideale zithouding aan te nemen is het noodzakelijk om je armleuningen op de goede hoogte te zetten. Wanneer je gaat zitten en jouw armen op de armleuningen laat hangen, moeten jouw ellenbogen een hoek van 90 graden maken. Moet je hiervoor je schouders te ver optillen? Dan staan de armleuningen te hoog. Heb je de neiging om hiervoor meer onderuitgezakt te gaan zitten? Dan staan de armleuningen hoogstwaarschijnlijk te laag.

De hoogte van de stoelzitting

De gemiddelde vergaderstoel heeft een stoelzitting op een hoogte van 45 tot 50 cm. Ook bij het bepalen van de hoogte van de vergaderstoel is het belangrijk om de vergadertafel in gedachte te houden. Er moet namelijk minimaal 10 cm ruimte zitten tussen je benen en de onderkant van de tafel. Op die manier kun je eventueel ook met de benen over elkaar geslagen zitten.

Wil jij de ideale hoogte van de stoelzitting bepalen? Ga dan op de vergaderstoel zitten en zet beide voeten volledig op de grond. Jouw knieholtes moeten hierbij een hoek van 90 graden maken. Op die manier heb jij de ideale zithouding.

Op zoek naar vergaderstoelen? KantoormeubelBaron

Ben jij op zoek naar praktische vergaderstoelen die ook nog eens een lust zijn voor het oog? Dan ben je bij KantoormeubelBaron aan het juiste adres. Check snel ons ruime assortiment aan vergaderstoelen. Wij bieden kwalitatieve vergaderstoelen tegen scherpe prijzen. Heb jij nog vragen over jouw toekomstige vergaderstoelen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen jou graag verder.

Toch liever in het echt bekijken?

Dat begrijpen wij. Kom langs in een van onze showrooms en ontdek zelf hoe jouw toekomstige vergaderstoelen zitten.