• Gratis bezorging vanaf 250,- excl. btw in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) en België (m.u.v. Walonië)

  • Bezorging met eigen bezorgservice

  • Veel uit voorraad leverbaar

  • Direct afhalen vanaf onze locatie

6 mei 2022

Elektrisch bureau nodig?

Je pakt de auto of het openbaar vervoer naar je werk. Vervolgens zit je acht uur achter je bureau. Daarna rijd je weer naar huis en plof je de bank neer. Ken je dat? Op die manier zit je maar liefst tien uur per dag. Enorm ongezond! Waarschijnlijk merk je dit wel aan je nek, schouders of rug. Het is tijd om in actie te komen: schaf een elektrisch bureau aan.  

Wist je dat medewerkers achter een elektrisch bureau een stuk productiever zijn? Dat levert natuurlijk een hoop voordelen op. Wat is een elektrisch bureau precies? En waarom zou je deze aanschaffen? KantoormeubelBaron vertelt je alles wat je moet weten over een elektrisch bureau.  

Spring snel naar:

Wat is een elektrisch bureau? 

Met een elektrisch bureau is het mogelijk om jouw werkblad eenvoudig in hoogte te verstellen. Dit wil zeggen dat je zowel zittend als staand kunt werken. Met één druk op de knop stel je de juiste hoogte in. Daarnaast is het mogelijk om een timer in te stellen zodat jij eraan herinnerd wordt om regelmatig achter je bureau te gaan staan.  

KantoormeubelBaron biedt elektrische bureaus in diverse afmetingen, materiaalsoorten en kleuren. Ga jij voor chique, retro, tijdloos, modern of heb je een ander idee? Onze medewerkers voorzien je graag van een vrijblijvend en deskundig advies. Samen zoeken we naar het juiste elektrisch bureau, zodat jij weer lange tijd vooruit kunt.  

Ga nek-, rug- en schouderklachten tegen met een elektrisch bureau 

Heb jij tijdens of na een lange werkdag ook wel eens last van nek-, rug- of schouderklachten? Dit is een veelvoorkomend probleem bij mensen die veel zittend werken, zoals op kantoor. Dit probleem kun je zeer eenvoudig oplossen door een elektrisch bureau aan te schaffen. Als je staat heeft je wervelkolom namelijk een betere en natuurlijke houding ten opzichte van wanneer je gaat zitten. Het zorgt voor een evenwichtige verdeling tussen de wervels in de onderrug. 

Naast het voorkomen van nek-, rug- en schouderklachten biedt een elektrisch bureau nog veel meer voordelen voor jouw gezondheid. Wanneer je zit gebruik je jouw beenspieren niet. Dan wordt suiker en vet minder snel opgenomen in het bloed. Dit neemt een hoop risico’s met zich mee. Zo is de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, kanker of diabetes een stuk groter. Kortom, de aanschaf van een elektrisch bureau verlaagt het ziekteverzuim op de werkvloer.

Een hogere productiviteit en meer winst met een elektrisch bureau

Wanneer je staat worden de hersenen automatisch actiever. Bovendien is je stofwisseling hoger. Staand pompt jouw hart immers 10 keer zoveel bloed door je lichaam. Je verbrandt meer calorieën en vetten. Door staand en zittend werken af te wisselen produceert jouw brein 2,5 keer zoveel ideeën. Een staande brainstormsessie is dus zeker een goed idee. Een hogere productiviteit van de medewerkers resulteert uiteindelijk in meer winst. Genoeg redenen om voor een elektrisch bureau te gaan dus! 

Hoe hoog moet het elektrisch bureau staan? 

Je bent nu op de hoogte van de belangrijkste voordelen van een elektrisch bureau. Zittend en staand werken afwisselen is belangrijk voor de gezondheid en de productiviteit. Het is hierbij wel belangrijk om te weten hoe je de juiste staande werkhouding aanneemt. Daar legt KantoormeubelBaron je natuurlijk graag meer over uit.  

Een elektrisch bureau is eenvoudig in hoogte te vestellen met een display met knoppen. Door de ene knop in te houden gaat het bureaublad omhoog en door de andere knop in te houden gaat het omlaag. Het is zelfs mogelijk om jouw ideale hoogte op te slaan waardoor je maar één keer hoeft te meten welke hoogte voor jou prettig werkt.  

Wat de ideale hoogte is van jouw elektrische bureau wanneer je staand werkt is uiteraard afhankelijk van je lengte. Je kunt altijd de volgende richtlijn aanhouden: het bureau moet op de hoogte van je ellebogen zijn. De onderarmen en ellebogen moeten een hoek van 90 graden maken terwijl je deze op het bureaublad legt. Hierbij mogen de schouders niet omhooggetrokken worden. In de praktijk zien we terug dat dit bij de meeste mensen ongeveer op navelhoogte is.  

Wil jij meer weten over het instellen van de juiste bureauhoogte? Lees dan ons artikel: ‘De juiste bureauhoogte bepalen doe je zo‘.

Wat kun je nog meer doen voor extra beweging op de werkvloer? 

Dat staand werken veel voordelen met zich meebrengt, hoeven we je niet meer te vertellen. Door regelmatig te bewegen op je werk zorg je voor nog meer gezondheidswinst. Dit kan natuurlijk met een bureaufiets of loopband. Echter zijn er ook een aantal makkelijkere manieren om aan die extra beweging te komen. 

Zonder allerlei hulpmiddelen is het namelijk ook mogelijk om te bewegen tijden jouw werkdag. Kom jij met het openbaar vervoer naar je werk? Stap dan eens een halte eerder uit en wandel het laatste stuk. Kom je met de auto? Parkeer deze dan een stukje verder weg. Daarnaast is het verstandig om wat vaker de trap te gebruiken in plaats van de lift.  

Vaak is het dezelfde persoon die voor alle collega’s op kantoor koffie haalt. Dat klinkt heel aantrekkelijk, maar zeg een keer “nee” en sta zelf op. Haal een kop koffie voor jezelf of vraag of jouw collega’s hier ook trek in hebben. Op die manier moet je misschien wel een paar keer op en neer lopen. Zo kan het ook al helpen om het koffiezetapparaat wat verder weg te zetten, zoals in een andere ruimte.  

Waar moet je rekening mee houden als je een elektrisch bureau aanschaft? 

We hebben je tot nu toe voornamelijk vertelt over de voordelen van een elektrisch bureau. Echter is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de dingen waar je juist rekening mee moet houden. Zo moet het beeldscherm bij zowel zittend als staand werken op ooghoogte staan. Het is dus wel van belang dat je de juiste hoogte instelt voor zowel de zittende als de staande werkhouding.  

Tijdens het staand werken is het belangrijk dat de werknemer niet gaat hangen of zijn knieën op slot gooit. Wanneer je dit wel doet, kunnen er weer andere lichamelijke klachten om de hoek komen kijken. Sta je achter het elektrisch bureau? Dan is het noodzakelijk een actieve sta-houding aan te nemen. Daarnaast moet de werknemer een rechte rug hebben wanneer hij achter het elektrisch bureau staat. Anders kunnen er nog steeds rugklachten ervaren worden.  

 Elektrisch bureau van KantoormeubelBaron 

Ben jij op zoek naar een splinternieuw elektrisch bureau voor een aantrekkelijke prijs? Dan moet je bij KantoormeubelBaron zijn. Creëer een inspirerende en ergonomische plek waar je in alle rust kunt werken. Bij KantoormeubelBaron vind je uitsluitend kantoormeubelen van uitstekende kwaliteit.  

We combineren hoogwaardige producten met een aantrekkelijke prijs. Doe je een aankoop bij KantoormeubelBaron? Dan is dit budgettair gezien altijd zeer aantrekkelijk. En wat betreft de service hoef je jezelf bij KantoormeubelBaron ook geen zorgen te maken. Wij leveren jouw elektrisch bureau door heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) en België (m.u.v. Walonië).  

Jouw toekomstige elektrische bureau liever eerst uitproberen? 

Dat begrijpen wij. Het is natuurlijk fijn om te weten hoe het voelt om achter zo’n elektrisch bureau te staan. Je wil niet alleen een praktisch elektrisch bureau, ook een die past bij de uitstraling van jouw kantoorruimte. Daarom begrijpen wij dat je het elektrisch bureau liever eerst even in het echt wil komen bekijken. En dat kan! Kom gerust langs in onze showroom.  

Ben jij er nog niet helemaal uit welk elektrisch bureau het beste bij jou past? Onze medewerkers voorzien jou graag van een vrijblijvend en deskundig advies. Neem daarvoor gerust contact op met KantoormeubelBaron!