• Gratis bezorging vanaf 250,- excl. btw in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) en België (m.u.v. Walonië)

  • Bezorging met eigen bezorgservice

  • Veel uit voorraad leverbaar

  • Direct afhalen vanaf onze locatie

23 februari 2022

Ergonomische bureaustoel

Heb je last van rug-, schouder- of nekklachten? En merk je dat je hier met name ’s avonds en in het weekend veel last van hebt? Dan is de kans groot dat je op het werk verkeerd zit. Het blijft voor veel mensen ontzettend lastig om de juiste werkhouding aan te nemen. Zit jij dagelijks veel uren aan je bureau? Dan is een ergonomische bureaustoel essentieel.  

 Luister naar je lichaam en richt een ergonomische werkplek in. Wat zijn de voordelen van een ergonomische bureaustoel? En hoe zorg je voor de juiste zithouding? Wij vertellen je alles wat je moet weten over een ergonomische bureaustoel voor jouw werkplek.  

Spring snel naar:

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Ondersteuning en bewegingsvrijheid 

Een ergonomische bureaustoel is speciaal ontworpen voor het menselijk lichaam. We vinden het allemaal maar heel normaal om urenlang achter een bureau te werken maar ons lichaam denkt hier anders over. Een ergonomische bureaustoel biedt de juiste ondersteuning en je hebt voldoende bewegingsvrijheid. Je kunt een ergonomische bureaustoel volledig verstellen naar jouw lichaam. Bij het ontwerp van een ergonomische bureaustoel is dan ook rekening gehouden met verschillende posturen en zithoudingen. Daarom past een ergonomische bureaustoel bij ieder lichaam. 

 

Waarom kiezen voor een ergonomische bureaustoel?

Comfortabel en de juiste ondersteuning

Ieder mens is uniek. Ieder lichaam is anders en vraagt om een andere ondersteuning. Een gewone bureaustoel biedt niet voldoende ondersteuning. Een ergonomische bureaustoel zit daarentegen als gegoten. Met verschillende instellingen kun je de ergonomische bureaustoel perfect op je lichaam laten aansluiten. Op deze manier biedt de stoel de juiste ondersteuning voor een lange werkdag. Je kunt zo comfortabel aan de slag met jouw werkzaamheden. 

Klachtenvrij aan de slag 

Wanneer je op een gewone bureaustoel werkt is de kans groot dat je last krijgt van nek-, rug- of schouderklachten. Dit kan leiden tot verzuim. Dat wil je uiteraard zoveel mogelijk vermijden. Met een ergonomische bureaustoel kun je klachtenvrij werken waardoor je productiever bent. Een stoel die bij jou past levert je een gezonder lichaam op. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een ergonomische bureaustoel?

Begin bij de basis 

Ben je op zoek naar een ergonomische bureaustoel? Kies dan altijd voor een stoel met vijf wieltjes. Dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid en stabiliteit. De ergonomische bureaustoel moet goed kunnen draaien en keren. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de hardheid van de wieltjes.  

Wij adviseren harde wieltjes wanneer je op een zachte ondergrond werkt en zachte wieltjes wanneer je op een harde ondergrond werkt. Dit zorgt ervoor dat de ergonomische bureaustoel beter rolt. Met zachte wieltjes op een harde ondergrond zorg je ervoor dat de vloer niet beschadigd. Wel zo handig. 

Let op de grootte van het zitvlak 

Het zitvlak van jouw ergonomische bureaustoel moet de juiste ondersteuning en voldoende comfort bieden. Hierbij is het voornamelijk belangrijk om te kijken naar de afmetingen van het zitvlak. Dit moet namelijk diep genoeg zijn om de benen comfortabele ondersteuning te geven. De knieholtes mogen niet onder druk komen te staan. Ergonomische bureaustoelen hebben een afgeronde voorkant omdat dit goed is voor de bloedtoevoer.  

De hoogte en de (onder)rugleuning 

Overweeg een ergonomische bureaustoel die in de hoogte verstelbaar is. Zorg dat je kan blijven zitten als je de hoogte in gaat stellen. Bij een ergonomische bureaustoel is ook de onderrugleuning essentieel. Je moet de rugleuning kunnen aanpassen naar boven, beneden en naar voren en achteren. Het is noodzakelijk om voldoende steun te hebben aan de heupen en je moet niet naar voren worden geduwd.  

Wel of geen hoofdsteun? 

KantoormeubelBaron biedt zowel ergonomische bureaustoelen met als zonder hoofdsteun. Het kan zijn dat je het fijn vindt om achterover te leunen wanneer je bijvoorbeeld telefoneert of een boek leest. In dat geval is een ergonomische bureaustoel met hoge rugleuning en hoofdsteun een goede keuze voor jou. Je hoofd rust hierdoor op de hoofdsteun en je belast je spieren in de nek en rug niet.  

De bekleding van je ergonomische bureaustoel

Wij bieden ergonomische bureaustoelen met verschillende soorten bekleding. Het is van belang hier goed over na te denken. Stoffen bekleding zit erg comfortabel, echter is dit wel lastiger schoon te maken als er bijvoorbeeld een koffievlek op komt. Vinyl is makkelijker schoon te houden. Er zijn ontzetten veel mogelijkheden aan bekleding. Denk ook aan bijvoorbeeld leer. Weet je niet goed welke bekleding het beste past bij jouw werkomgeving? Neem dan gerust contact met ons op voor een passend advies.  

De juiste zithouding 

Stappenplan voor het instellen van jouw ergonomische bureaustoel 

Het is belangrijk om jouw ergonomische bureaustoel goed in te stellen. Alleen op deze manier kun je écht profiteren van de voordelen van een ergonomische bureaustoel. We nemen graag met je door hoe jij jouw stoel instelt voor de juiste zithouding: 

Stap 1: Jouw benen moeten een hoek van 90 graden maken waarbij je voeten volledig de grond raken. Is dit niet het geval? Zet je ergonomische bureaustoel dan hoger of lager.   

Stap 2: Je bureaustoel mag niet te diep zijn. Tussen de zitting en je knieholte moet ongeveer een vuist passen. Ben jij veel kleiner of groter dan de gemiddelde Nederlander? Dan is het goed om te kijken naar een ergonomische bureaustoel met zitdiepteverstelling. 

Stap 3: Leg je armen op de armleuningen. Je armen moeten een hoek van 90 graden maken. Als je hiervoor je schouders moet optrekken staan je armleuningen te hoog. Zijn deze te laag? Dan heb je waarschijnlijk de neiging om wat onderuitgezakt te gaan zitten.  

Stap 4: Wanneer je vaak last hebt van een stijve nek of hoofdpijn raden we je aan om een ergonomische bureaustoel met neksteun aan te schaffen. Op deze manier kan je jouw nek volledig laten ontspannen.  

Wat kost een ergonomische bureaustoel? 

Afhankelijk van verschillende factoren 

Voor een gemiddelde bureaustoel betaal je tussen de 100 en 200 euro. Voor een ergonomische bureaustoel kan de prijs wat hoger oplopen. Onze ergonomische bureaustoelen zijn te koop voor prijzen tussen de 198 en 595 euro. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de verschillende functies en het materiaal van de ergonomische bureaustoel. Ben jij benieuwd wat je exact kwijt bent voor een ergonomische bureaustoel bij KantoormeubelBaron? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment. 

Creëer een ergonomische werkplek

Comfortabel aan het werk

Een ergonomische werkplek werkt het fijnst. Je werkt comfortabeler en je hebt voldoende bewegingsvrijheid. Voor een ergonomische werkplek is niet alleen een ergonomische bureaustoel essentieel. Je kunt ook denken aan een bijpassend bureau. KantoormeubelBaron biedt een ruim assortiment aan praktische en kwalitatieve bureaus voor jouw ergonomische werkplek. Op die manier kan jij écht comfortabel aan het werk. 

Tips voor om de ideale ergonomische bureaustoel te kiezen

Diverse varianten

Ben jij van plan een ergonomische bureaustoel aan te schaffen? Dan ben je er waarschijnlijk al achter gekomen dat er allerlei verschillende varianten zijn. Denk aan basic varianten maar ook speciale modellen met bijvoorbeeld een hogere rugleuning. Door dit ruime aanbod begrijpen wij dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Welke ergonomische bureaustoel past nou het beste bij jouw lichaam? Aan de hand van onderstaande tips kan jij een betere keuze maken voor jouw ergonomische bureaustoel.  

  • De keuze voor jouw ergonomische bureaustoel is afhankelijk van onder andere de tijd die jij dagelijks zit. Hoe langer je moet zitten op een dag, hoe belangrijker een comfortabele bureaustoel wordt. Zit jij maar één of twee uur per dag? Dan kan je ook wel voor een simpele ergonomische bureaustoel gaan. Ga jij echt naar de zes tot acht uur op een dag? Dan is het van belang dat jouw ergonomische bureaustoel alle essentiële functies bevat.  
  • Zorg dat de ergonomische bureaustoel past bij jouw werkzaamheden. Moet jouw stoel verstelbaar zijn wanneer je wisselt van werkzaamheden? Of werk je aan een werkbank? Dan moet jouw stoel hierbij passen. Deze factoren zijn dus allemaal belangrijk om mee te nemen in de keuze voor de juiste ergonomische bureaustoel.  
  • Houd rekening met jouw lichaamsbouw. Jouw ergonomische bureaustoel moet instelbaar zijn naar jouw gewicht en lengte. Zeker wanneer je langer, kleiner of zwaarder bent dan gemiddeld is het van belang dat je hier goed naar kijkt. De ergonomische bureaustoel moet goed bij jouw lichaam passen. 
  • Kies een ergonomische bureaustoel die past bij jouw eisen. Moet de stoel eenvoudig schoon te houden zijn? Of vind je brandbestendigheid erg belangrijk? Dan moet je hier rekening mee houden wanneer je de bureaustoel gaat aanschaffen. Zeker op plekken waar hygiëne een belangrijke rol speelt is het zaak om hier goed op te letten. 
  • Tot slot moet de ergonomische bureaustoel uiteraard binnen jouw budget passen. Wat wil jij uitgeven aan een ergonomische bureaustoel? Bij KantoormeubelBaron vind je ergonomische bureaustoelen die niet veel duurder zijn dan normale bureaustoelen. Bovendien betaalt dit zich ook terug omdat de kans op ziekteverzuim lager is en er productiever gewerkt kan worden. Wij bieden kwalitatieve ergonomische bureaustoelen tegen vriendelijke prijzen. 

 

Ergonomische bureaustoel kopen?

Check snel ons assoriment 

Ben jij overtuigd van het belang van een ergonomische bureaustoel? Twijfel dan niet en check direct ons assortiment aan ergonomische bureaustoelen 

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.  

Toch liever in het echt bekijken? Kom langs in onze showroom 

Wij begrijpen dat je jouw toekomstige bureaustoel liever even uittest voordat je deze aanschaft. Daarom hebben wij ook een showroom in Vlijmen. Hier kun jij zelf uitproberen hoe jouw toekomstige ergonomische bureaustoel zit!